RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Filippinsk gissel frigitt

Angel de la Cruz ankommer den filippinske ambassaden i Bagdad. Cruz er blitt nasjonalhelt i hjemlandet.
Angel de la Cruz ankommer den filippinske ambassaden i Bagdad. Cruz er blitt nasjonalhelt i hjemlandet. Foto: Hadi Mizban (AP Photo)
Sist oppdatert:
Angelo de la Cruz, som var holdt som gissel i Irak, ble mottatt som en helt da han ble sluppet fri tirsdag.

Uten større viderverdigheter slapp gisseltakerne de la Cruz av på et gatehjørne utenfor De forente arabiske emiratenes ambassade i Iraks hovedstad Bagdad ved 10.30-tiden tirsdag formiddag, mindre enn et døgn etter at den siste filippinske soldaten hadde forlatt Irak, melder NTB.

- Vi ble overrasket i morges over å få ta imot det filippinske gisselet i Irak, Angelo de la Cruz. Han ble satt fri av kidnapperne og overlevert til vår ambassade i Bagdad, sier Hamad Ahmad al Shamasi ved ambassaden til nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Den 46 år gamle lastebilsjåføren var glad og ved god helse da han ble løslatt, opplyser Filippinenes president Gloria Arroyo, som snakket med ham på telefon i Bagdad like etter frigivelsen.

Klokken tolv tirsdag formiddag tok den filippinske ambassaden over omsorgen for de la Cruz. Han skal bli sendt til Abu Dhabi for medisinsk undersøkelse.

Filippinske Angelo de la Cruz har vært holdt som gissel i Irak siden 7.juli. Mandag trakk Filippinene de siste av sine 51 soldater ut av landet, og oppfylte dermed gisseltakernes krav. Gruppen har flere ganger truet med å halshogge lastebilsjåføren de la Cruz. Filippinene har høstet kritikk fra både USA og Irak for at de ga etter for kidnapperne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere