Filmet spøkelse i gammelt slott

Foto: (Foto: Scanpix/AP Photo/Hampton Court Palace)

Sikkerhetsvaktene på britiske Hampton Court Palace hevder det er et spøkelse som vandrer i gangene på det gamle slottet. I oktober klarte de til og med å filme gjenferdet.

19.12.03 18:35

Det var kong Henry VIII som bodde på Hampton Court Palace, og ryktene om at slottet er hjemsøkt, har svirret lenge.

Hittil har det likevel ikke vært noe mer enn rykter, og eksperter har hatt naturlige forklaringer på rare episoder. Nå har flere begynt å tvile.

I oktober oppdaget sikkerhetsvaktene på slottet at overvåkingskameraene hadde fanget en underlig skikkelse på vei ut av en dør, melder Sky News.

- Jeg fikk sjokk da en figur i typisk 1500-tallsklær dukket opp på bildene. Ansiktet så ikke mennesklig ut, sier en av vaktene, ifølge TT-DPA.

Alarmen gikk
Årsaken til at opptakene fra overvåkingskameraene ble studert så nøye, var at sikkerhetsvaktene en dag ble varslet via en alarm om en åpen branndør i slottets utstillingsavdeling.

Vaktene sørget for at branndøren ble behørig stengt før de satt seg ned for å sjekke overvåkingsvideoen.

Dette skal ha gjentatt seg tre ganger. Første og tredje gang fløy dørene opp helt uten videre. Andre gang alarmen gikk, dukket denne skikkelsen opp på opptaket.

- Min første tanke var at noen drev gjøn med oss, så jeg bad kollegene mine ta en titt. Vi sjekket med de utkledde guidene våre, men ingen av dem har slike kostymer. Det er faktisk ganske ubehagelig, det her, sier vakten.

Sett av flere
I tillegg skal en av de besøkende i museet ha skrevet i gjesteboka at hun så et gjenferd i samme avdeling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag