RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/Pablo Torres Guerrero-El Pais)

Finansierte Madrid-terror med hasjsalg

Sist oppdatert:
Terroristene bak terrorangrepet i Madrid i mars byttet til seg eksplosiver mot hasj og ecstasy.

Terroristene skal ha skaffet seg dynamitten til angrepet 11. mars fra forbrytere i det nordlige Spania som aksepterte hasj og ecstasy som betaling, opplyste innenriksminister Angel Acebes onsdag.

Etterforskerne har også kommet fram til at terroristene brukte penger fra narkotikasalg til å leie en leilighet, kjøpe en bil og til å kjøpe mobiltelefonene som ble brukt som detonatorer i de ti ryggsekkbombene som ble brukt i angrepet.

Acebes opplyste ikke hvor mye penger terroristene hadde skaffet til veie ved narkotikasalg.

Ifølge ministeren er terrorcellen som utførte angrepet, som kostet 191 menneskeliv, «lokal og selvstendig», men lederne skal ha kontakter med andre fundamentalistiske grupper. Etterforskerne følger nå spor i Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Belgia, Tunisia og Marokko, melder AP.

Acebes understreket at kjernen i terrorcellen nå er nøytralisert gjennom en mengde arrestasjoner, og ved at sju mistenkte sprengte seg selv i luften da politiet var i ferd med å arrestere dem 3. april. Likevel vil ikke Acebes utelukke at medlemmer i gruppen kan sette i verk angrep i framtiden.

- Videre aksjoner kan ikke utelukkes, gitt fanatismen til disse individene, sier Acebes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere