RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finn én feil

Sist oppdatert:
Nasas teknikere har krabbet rundt i romfergen Discovery på jakt etter feilen i snart en uke, uten hell. Nå varsler romfartsbyrået at oppskytningen tidligst vil skje neste tirsdag.

Nasa sliter med å finne årsaken til hvorfor drivstoff-måleren sviktet like før oppskytning onsdag. I nesten en uke har teknikere jobbet på spreng med å finne feilen, men svaret lar vente på seg.

Flere ganger har Nasa håpefult kommet med nye aktuelle datoer, men så lenge årsaken til hvorfor drivstoff-måleren sviktet forblir en gåte, blir Discovery stående på bakken.

Lyset skaper problem
Og det haster. Dersom feilen ikke er utbedret innen utgangen av juli, må utskytningen utsettes helt til september. Årsaken er at lysforholdene ikke er ideelle i august. Gode lysforhold er nødvendig for at Nasa kan filme oppskytningen helt til hovedtankene kobles fra åtte minutter etter take-off.

På en pressekonferanse mandag kveld opplyste likevel Nasa-sjefene at det kan bli aktuelt å forskyve tidsfristen noen dager ut i august.

Vil se på det store bildet
- Vi jobber fremdeles med å finne feilen. Vi har ventet i over to og et halvt år på dette og jobber svært hardt med å løse problemet, sa programsjefen for romfergen Bill Parsons på en pressekonferanse mandag kveld.

- Om noen dager, når alt er ordnet og på plass og vi er sikker på at vi flyr sikkert, er ikke dette er problem når man ser det i et større perspektiv, supplerte Parsons nestsjef Wayne Hale.

Han mente at neste tirsdag er en mulig dato, men tror også dette kan bli vel optimistisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere