Finne forsøkte å kapre fly med Toblerone-sverd

VILLE TIL SOTSJI: Et passasjerfly fra Cathay Pacific Airways gjør seg klar til avgang fra Hong Kong Airport. Finnen, som nå stilles for retten, skal ha forsøkt å kapre et Cathay-fly på vei fra Amsterdam til Hongkong. Han ble overmannet og bundet til setet.

VILLE TIL SOTSJI: Et passasjerfly fra Cathay Pacific Airways gjør seg klar til avgang fra Hong Kong Airport. Finnen, som nå stilles for retten, skal ha forsøkt å kapre et Cathay-fly på vei fra Amsterdam til Hongkong. Han ble overmannet og bundet til setet. Foto: Kin Cheung (Ap)

«Jeg stjeler dette flyet nå. Jeg vil se OL i Sotsji», sa den illsinte finnen.

18.04.14 10:03

Hongkong (NTB-Reuters): Med et pledd som kappe og væpnet kun med en Toblerone forsøkte en 23 år gammel finne å kapre et passasjerfly på vei fra Amsterdam til Hongkong.

Finnen hadde surret et pledd rundt hodet og festet et annet over ryggen som kappe da han begynte å gå mot førerkabinen i Cathay-flyet. Mens han holdt en Toblerone «som et sverd», forlangte han at flyet måtte lande i Sotsji, ifølge avisa South China Morning Post.

– Han sa: «Jeg stjeler dette flyet nå. Jeg vil se OL i Sotsji, og jeg må komme meg av flyet straks», fortalte Leung Hiu-lun, en av de kabinansatte, da rettssaken mot mannen startet i Hongkong.

– Han var illsint. Jeg følte at han forsøkte å sette flyet i fare, sa Leung i sin vitneforklaring.

Selv nekter mannen straffskyld. Han hevder det hele var en vits, og at han bare forsøkte å underholde de andre passasjerene.

Men ifølge tiltalen skal mannen ha truet med å sprenge flyet. Han var imidlertid ikke voldelig, men viftet kun med sjokoladen, ifølge Leung. Hendelsen fant sted 14. februar.

Flypersonalet forklarte ham at det var et direktefly, og at det derfor ikke var aktuelt å stoppe i OL-byen.

Finnen ble deretter overmannet og bundet fast til setet. Han sovnet etter frokostserveringen. Da flyet landet, ble han pågrepet og sendt til psykiatrisk sykehus. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag