RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finner ikke kidnappede Kate (24)

Palestinsk politi får ikke kontakt med kidnapperne som har tatt Kate Burton (24) og hennes foreldre til fange. Nå truer politiet med å løse kidnappingen med makt.

Ifølge politisjef Alaa Hosni ved Vestbredden og Gaza politidistrikt har ikke kontakt mellom den ukjente gruppen som har kidnappet den 24 år gamle menneskerettighetsaktivisten fra Skottland og forhandlerne som skal løse konflikten vært oppnådd.

I villrede
- Inn til nå har det ikke forekommet forhandlinger med kidnapperne. VI vet ikke hvem de er, sier Hosni til AP.

Kate Burton ble overfalt av en væpnet gruppe sammen med foreldrene ved grenseovergangen Rafah mot Egypt. 24-åringen, som har bodd og arbeidet i området i fire måneder, skal ha vært i ferd med å guide sine besøkende foreldre da kidnappingen fant sted.

Burton, som snakker flytende spansk, fransk og klarer seg på arabisk, beskrives av venner og kjente som en varm og god jente. Representanter for hjelpeorganisasjonen hun arbeider for, Mezan, tok torsdag kontakt med alle militante palestinske organisasjoner og ba dem fordømme handlingen. Gruppen som står bak kidnappingen, skal ikke være kjent.

Samtlige væpnede grupper Mezan har vært i kontakt med, fordømmer kidnappingen av de tre britene, melder BBC. Både al-Aqsa-brigaden og Hamas, har bedt kidnapperne løslate familien Burton.

Truer med å bruke makt
I samarbeid med politiet, forsøker seks britiske diplomater i Gaza, og britenes utenriksminister Jack Straw planlegger å ta opp episoden med Palestinas statsminister Mahmoud Abbas. I mellomtiden er veisperringer satt opp rundt Rafah, der de tre ble kidnappet, og dør-til-dør aksjoner har vært gjennomført i området. Nå truer politiet med væpnede aksjoner.

Bortføring av vestlige skjer ikke sjelden i området. For første gang på lang tid har imidlertid ikke kidnapperne tatt kontakt med myndigheter til å kreve jobber, eller legge frem andre krav.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere