*Nettavisen* Nyheter.

Finske toppledere omkom i ulykken

Blant de seks finske passasjerene i helikopteret som onsdag styrtet i Finskebukta, var toppledelsen i den finske organisasjonen Arbetarskyddscentralen.

08.09.05 14:16

Alle de 14 om bord omkom da helikopteret styrtet i Finskebukta onsdag formiddag.

Blant de seks finske passasjerene, var den høyeste ledelsen i den finske organisasjonen Arbetarskyddscentralen, som er søsterorganisasjon til Arbeidsmiljøsenteret i Norge.

Den ene av de to finske pilotene var en finlandssvenske som skal ha deltatt i redningsinnsatsen etter Estoniaulykken i 1994. Blant de fire estiske ofrene var to jenter født i 1983. To av passasjerene var amerikanere, skriver Expressen.

Estiske og finske dykkere begynte torsdag å hente ut de døde fra onsdagens helikopterstyrt i Finskebukta. Redningsledelsen bestemte at man først skulle få ut de døde og siden heve vraket. Ifølge det estiske innenriksdepartementet ble helikoptervraket undersøkt onsdag kveld. Det ble da konstatert at de tolv døde passasjerene og to piloter fremdeles var inne i vraket, på 45 meters dyp.

Det finske selskapet Copterline gjenopptok torsdag morgen sine flyruter mellom Tallinn og Helsinki selv om årsaken til ulykken ennå ikke er klarlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag