RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire års fengsel for harpunangrep

Sist oppdatert:
Etter å ha blitt kastet ut fra en fest, hentet den 19 år gamle mannen et harpungevær, og skjøt en festdeltaker i brystet.

Nå er svensken dømt til fire års fengsel for drapsforsøk, melder Aftonbladet.

Også fire kamerater av 19-åringen ble dømt i saken. To 17-åringer ble dømt til opphold på ungdomshjem. Den ene i ett år for grov mishandling, og den andre i seks måneder for medvirkning til samme lovbrudd.

En 19-åring og en 17-åring ble idømt verge for medvirkning til grov mishandling.

Hasj-krangel
Harpunskuddet falt langfredagskveld i et villastrøk sør for Stockholm. Ut på kvelden oppsto det bråk, og en av festdeltakerne påsto at en av de nå dømte guttene solgte hasj. Verten ba dermed den angivelige hasjselgeren og vennene hans om å forlate festen.

Etter en krangel gjorde de også det.

Vel hjemme følte 19-åringen seg krenket av den feilaktige anklagen. Han tok med seg et harpungevær og de fire vennene sine, og vendte tilbake til festen. Her kastet han stein gjennom stuevinduet, og da en av festdeltakerne kom ut, ble han truffet av en harpunpil i brystet.

Kunne ha omkommet
Harpunskuddet kunne ha kostet det unge offeret livet. Hovedpulsåren hans ble skadet av skuddet, og ifølge legene som behandlet ham var det bare flaks at han ikke døde.

19-åringen hevdet i retten at det ikke var meningen å skyte, og at skuddet måtte ha gått av ved en feil. Han innrømmet at han som følge av uaktsomhet er skyld i de alvorlige skadene offeret pådro seg.

Hans fire venner nektet enhver form for straffskyld.

Alle fem må til sammen betale 143 000 svenske kroner i erstatning til den skadde mannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere