RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire barn skutt og drept

Sist oppdatert:
En mor og hennes fire barn ble drept da væpnede palestinere åpnet ild utenfor en jødisk bosetting på Gaza-stripen søndag.

Det melder AP.

En kvinne og fire barn døde da de ble skutt av væpnede palestinere. De fire satt i et kjøretøy og var på vei inn i den jødiske bosettingen Gush Katif. Ifølge israelsk radio var det en mor og hennes fire barn som ble drept.

To palestinere ble også drept. Gjerningsmennene åpnet ild mot bilen og detonerte en bombe på veien til en jødisk bosetting. Flere andre skal ha blitt såret i angrepet, melder NTB-Reuters-AFP.

Hevn
To palestinske grupper, Islamsk hellig krig og Folkets motstandskomiteer, sier på telefon til nyhetsbyrået Reuters at de sammen sto bak angrepet. Det er første gang på over et år at jødiske bosettere er drept på Gazastripen. I et budskap sendt over høyttalere i Gaza by het det at drapene skjedde «for å hevne drapene på sjeik Ahmed Yassin og Abdelaziz al-Rantissi», de to lederne av den ytterliggående gruppen Hamas som er blitt drept av Israel.

Skylder på Arafat
- Dette kan bare kalles en massakre, sa regjeringens talsmann Avi Paznerog la skylden på Hamas og palestinernes lede Yasser Arafat.

- Arafat og Hamas skyr ingen grusomheter i forsøket på å hindre at den politiske prosessen går videre.

Søndag skal medlemmer av Ariel Sharons Likud-parti stemme over forslaget om å avvikle bosettingene i Gaza. Det er ventet at Ariel Sharon vil lide nederlag og ikke få flertall for forslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere