Gå til sidens hovedinnhold

Fire drept i skolemassakre

Fire ble drept og fem skadd da en 15-åring åpnet ild i klasserommet.

Noen minutter før timen på den offentlige skolen Islas Malvinas i Carmen de Patagones sør i Argentina skulle begynne trakk 15-åringen frem en pistol og begynte å skyte rundt seg, opplyser politiet ifølge Associated Press (AP).

- To tenåringsjenter og en gutt ble drept på stedet, sa utdanningsminister for provinsen Buenos Aires ifølge AP. Ytterligere en jente døde senere av skadene. Alle de drepte var mellom 14 og 16 år gamle.

Gutten hadde med seg en pistol som tilhørte faren, som er offiser i kystvakten, og begynte å skyte inne i klasserommet mens elevene ventet på læreren, melder NTB.

- Det var ingen krangel på forhånd. Gutten begynte å skyte mot veggen uten å si et ord. Da lærerne spurte hva han gjorde, skjøt han mot elevene som hadde gjemt seg under pultene sine, sier politisjef Eduardo Diego til AFP ifølge NTB.

Den 15 år gamle gutten ble arrestert på stedet uten å gjøre motstand. Politiet har ikke oppgitt noe motiv for angrepet, men sier han sitter i avhør.

Politi på stedet sa elever hadde fortalt dem at 15-åringen kom inn i rommet uten å si et ord, og begynte å skyte med en 9-mm pistol.

Gutten skal ikke ha oppført seg aggressivt eller voldelig tidligere. Derimot skal han ha vært svært sky og holdt seg mye for seg selv, melder NTB.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar