RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire funnet døde i California

Sist oppdatert:
Tre menn og en kvinne ble funnet døde i brannruiner.

Ytterligere fire forkullede lik ble funnet torsdag i det som trolig var en leir noen innvandrere hadde laget i et skogområde øst for San Diego, opplyser talsmann Paul Parker for helsemyndighetene i distriktet. De fire - tre menn og en kvinne - er ikke identifisert.

Torsdag morgen fant brannvesenet i Poway likene av to personer inne i et hus. Om det blir fastslått at disse døde av flammene, betyr det at antall mennesker som er døde som en direkte årsak av brannene, er oppe i sju mennesker. Fem andre personer, alle pensjonister, døde i forbindelse med evakuering fra brannene.

Samtidig var president George W. Bush på besøk i California. Torsdag fikk presidenten selv se hvordan brannene har herjet delstaten de siste dagene. I løpet av oppholdet fikk han både studere ødeleggelsene fra lufta og på bakken.

Hardest rammet
Siden lørdag er minst 1500 hjem i delstaten blitt flammenes rov i rundt 20 branner fra Malibu til grensen mot Mexico.

San Diego er blant distriktene som er blitt hardest rammet. Under et kort stopp i byen kom presidenten blant annet med noen trøstende ord til Kendra og Jay Jeffcoat.

- Vi vet hvor tøft dette er for dere, sa han til ekteparets som stod med tårer i øynene i ruinene av boligen sin i Rancho Bernardo-området: - Det amerikanske folket føler med dere, la han til, ifølge Reuters.

Presidenten lovet å gjøre alt for at innbyggerne skulle få den hjelpen de trengte etter påkjenningene.

- I den grad føderale myndigheter kan hjelpe dere, så skal vi gjøre det, slo han fast ifølge AP.

Arnold imponert
Bush ville imidlertid ikke sammenligne responsen fra føderale myndigheter med håndteringen av Katrina-orkanen. Det fikk bli opp til historikerne og avgjøre mente han, før han la til: Vi vil ikke glemme dere i Washington DC.

Delstatsguvernør delstatsguvernør Arnold Schwarzenegger som var sammen med Bush, roste presidenten for å ha vært kjapp til å ta kontakt, og sa hjelpen kom raskere enn ventet.

Allerede før Bush satte sin fot i delstaten høstet besøket kritikk og ble kalt et pr-stunt av politiske motstandere. Presidentens rådgivere påpekte imidlertid at besøket ble gjennomført rask, nettopp for at det ikke skulle ta unødvendige ressurser fra brannslukningsarbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere