*Nettavisen* Nyheter.

Fire gutter omkom i uvær

Foto: MANU FERNANDEZ (AP)

Tak kollapset i Barcelona.

24.01.09 17:06

Fire gutter omkom etter at taket på et idrettsbygg kollapset og raste sammen i Barcelona, melder Reuters.

De fire guttene er mellom 9 og 12 år, og ulykken skjedde rett før klokken 11.30 lørdag formiddag, melder den spanske avisen El Mundo.

Ifølge Reuters var det rundt 30 barn i bygningen da taket kollapset, og ytterligere to personer skal være alvorlig skadet, melder den spanske radiostasjonen Cadena Ser på sine nettsider.

Den tragiske ulykken skyldes den voldsomme stormen som de siste dagene har herjet i de sørvestlige delene av Frankrike og de nordlige delene Spania.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til tips@nettavisen.no

Flere omkommet
I tillegg til de tre omkomne barna, skal flere personer ha mistet livet så langt i uværsherjingene.

Fredag omkom en kvinne i Barcelona da deler av en vegg falt over henne, og en politimann fikk et tre over seg og omkom da han dirigerte trafikken i den spanske provinsen Galicia.

I Frankrike er rundt en million husstander uten strøm, og en rekke veier, toglinjer og flyplasser stengt. Lokale myndigheter i Landes-regionen melder ifølge Reuters om at en person omkom og en annen ble alvorlig skadet da et tre falt over bilen deres.

Flyplassene i Bordeaux, Biarritz, Pau og Toulouse er blant flyplassene som må holdes stengt grunnet uværet.

- Verste siden 1999
Ifølge den franske landbruksministeren Michel Barnier er uværet som nå rammer Frankrike det verste på ti år.

Stormen i 1999 tok livet av 88 mennesker bare i Frankrike, og nærmere 4 millioner mennesker var uten strøm i opp til tre uker.

Med en vindstyrke opp mot 173 km / t på kysten og rundt 160 km / t i innlandet, er de sørvestlige delene av Frankrike nærmest lammet, og franske værmeldingstjenester anmoder folk om å holde seg innendørs.

- Bli hjemme og unngå utendørsaktiviteter. Hvis du må gå ut, vær forsiktig, anmodet den franske værmeldingstjenesten Meteo France.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag