Fire italienere kidnappet

De fire italienske gislene har vært savnet siden mandag.

De fire italienske gislene har vært savnet siden mandag. Foto: (Al-Jazeera/AFP/Scanpix)

Fire italienske sikkerhetsvakter blir holdt som gisler av irakisk gerilja. Se web-TV av gislene her.

13.04.04 18:41

Det italienske utenriksdepartementet bekrefter at fire italienere er meldt savnet av sin arbeidsgiver i Irak. De fire er sikkerhetsvakter i det private vaktselskapet DTS.

De fire har vært savnet siden mandag, ifølge DTS, melder nyhetsbyrået AFP

- Vi blir i Irak
Italias statsminiser Silvio Berlusconi uttaler tirsdag at det ikke er aktuelt å imøtekomme kidnappernes krav, melder AP.

- Italias oppdrag i Irak er absolutt ikke et forhandligngstema i forhold til de fire italienerne som er kidnappet, sier Berlusconi.

- Vi vil gjøre alt som står i vår makt for å få våre landsmenn løslatt, uttaler den italienske statsministeren.

Videoopptak
Fredag hevdet irakiske opprørere overfor nyhetsbyrået Reuters at de hadde tatt fire italienere og to amerikanere til fange utenfor Bagdad.

TV-stasjonen al-Jazeera viste tirsdag videoopptak av fire menn og beskrev dem som italienere bortført av irakiske islamister. Kidnapperne krever at italienske styrker trekker seg ut av Irak, ifølge al-Jazeera, skriver NTB-Reuters-AFP.

Frankrike ut
Etter bølgen av kidnappinger av utlendinger i Irak har Frankrike oppfordrer franske borgere i Irak til å forlate landet og advarer folk mot å reise dit.

- Siden slutten av forrige uke har vi sterkt rådet alle franskmenn i Irak til å reise. Alle som planlegger å dra dit, har vi rådet til å utsette reisen, sa en talsmann for det franske utenriksdepartementet på en pressekonferanse i Paris. Han betegnet situasjonen som bekymringsfull og sa det var rundt 100 franskmenn i Irak for øyeblikket.

Russere løslatt
Tidligere tirsdag ble fem ukrainske og tre russiske arbeidere satt fra etter å ha vært holdt som gisler i et døgn. Likevel velger det russiske selskapet Tekhpromexport evakuerer alle sine 370 ansatte i Irak fra landet. Flertallet av de 500 russerne i Irak arbeider for det statlige selskapet som blant annet bygger en kraftstasjon 60 kilometer utenfor Bagdad.

- Spørsmålet om våre ansattes sikkerhet har førsteprioritet for vår ledelse, sier selskapets leder Sergej Molozjavij i en uttalelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag