RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire kvinner sprengte seg

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Drepte 70 og såret 300.

70 mennesker har mistet livet og minst 300 er skadet etter at fire kvinner sprengte seg selv i lufta i Bagdad og Kirkut mandag, melder BBC.

I Bagdad var pilgrimene på vei til Kadhimiya-helligdommen nord i den irakiske hovedstaden da kvinnene slo til. Høyt sikkerhetsoppbud og grundige kontroller av deltagerne klarte ikke å avverge tragedien.

En million deltagere
Mer enn en million pilgrimer er ventet til seremoniene, og siden sjiaseremonier har vært utsatt for angrep tidligere gjorde irakiske myndigheter det de kunne for å sørge for pilgrimenes sikkerhet.

100.000 irakiske soldater er på stedet sammen med amerikanske styrker. 200 kvinnelige frivillige er på stedet for å gjennomsøke de kvinnelige pilgrimene, men det er ikke noen enkel oppgave å kontrollere alle, spesielt ikke kvinner med mange lag klær på kroppen.

- Stoler på Gud
Til tross for de høye dødstallene er mange pilgrimer fast bestemt på å gjennomføre ritualene, som vil nå sitt høydepunkt i morgen.

- I dag besøker vi imam Kadhims helligdom. Vi bryr oss ikke om bomber og død. Vi stoler på Gud, sier sjiapilgrim Jassim Jihad til BBC.

22 drept i Kirkuk
I tillegg til eksplosjonene ble sju pilgrimer skutt og drept sør i Bagdad søndag.

Mandag ble det også gjennomført en selvmordsaksjon i Kirkuk nord i Irak, der 22 personer ble drept, melder Reuters. Dette angrepet fant sted under en demonstrasjon mot valglovgivningen i provinsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere