*Nettavisen* Nyheter.

Fire overlevde flystyrt i isvann

Foto: Scanpix.

Fire av ti klarte å redde seg opp av isvannet etter en flystyrt ved Kodiak i Alaska.

06.01.08 16:04

Piloten Dean Andrew landet med sjøflyet sitt like etter ulykken. Synet som møtte ham kommer han sent til å glemme. To personer sto midt ute i sjøen med vann til midjen. Under seg hadde de vrakrestene. To andre befant seg i sjøen. Andrew fikk dratt alle fire over i sjøflyet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Wikipedia Commons.

- De var fryktelig nedkjølt når jeg fikk dem om bord. Og de var hysteriske fordi familiemedlemmer var fanget inne i flyvraket, sa Andrew til Anchorage Daily News.

Småflyet styrtet natt til søndag norsk tid like etter at det hadde tatt fra flyplassen på Kodiak i den sørlige delen av Alaska. Det endte i den iskalde sjøen på grunt vann omlag 100 meter fra land, melder AP. Flyet hadde 10 personer om bord inkludert piloten.

Fem av de forulykkede omkom på stedet, mens en døde på det lokale sykehuset i Kodiak. To av de fire overlevende er fløyet til Anchorage for medisinsk behandling. De to andre oppholder seg i Kodiak. Ingen av de fire skal ha alvorlige skader.

Meldte om problemer
Ifølge den kanadiske kystvakten skal piloten ha meldt om problemer til tårnet og at han ønsket å returnere til flyplassen.

- Vi vet ennå ikke hva problemet var, sier Clint Johnsen ved National Transportation Safety Board.

Lokal tragedie
Piloten, Robin Starret (50), fra Kodiak omkom. De fem andre er identifisert som Stefan F. Basargin (36), Pavel F. Basargin (30), Zahary F. Martushev (25), Losif F. Martushev (15) og Andrian Reutov (22). De var alle fra det lille samfunnet Homer.

Ulykken betegnes som en tragedie for de to lokalsamfunnene Kodiak og Homer. Begge stedene har omlag 6.000 innbyggere.

Det chartrede flyet var av typen Piper PA-31 Navajo Chieftain og tilhørte selskapet Servant Air. Planen var å fly til Kenai-halvøya, en kort flytur i nordøstlig retning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.