*Nettavisen* Nyheter.

Fire personer skal være drept i bjørneangrep i Japan

STOR BJØRNEBESTAND: Japan har en stor bjørnebestand. I 2010 kom disse to bjørnene vandrende i bygata i Shari på Hokkaido. Foto: (AFP)

Menneskehud og -hår er funnet inne i magen til en bjørn.

14.06.16 11:19

Menneskehud og -hår er funnet inne i magen til en bjørn som skal ha angrepet minst ett menneske nord i Japan, melder nyhetsbyrået AFP.

Det hender fra tid til annen at bjørner angriper mennesker i fjellområdene i Akita på hovedøya Honshu i Japan, men det er sjelden det får fatale følger.

Sist måned døde imidlertid tre menn - to i 70-årene og en i 60-årene - i det som skal ha vært tre bjørneangrep. Angrepene skal ha skjedd mens mennene var ute for å høste bambus. Et fjerde offer, en 74 år gammel kvinne, ble funnet ille tilredt fredag.

Jegere tok fredag livet av en 1,3 meter lang bjørn bare ti meter fra stedet der levningene etter kvinnen ble funnet. Mandag meldte myndighetene i Akita at det var funnet menneskehud- og hår i magen til bjørnen som ble skutt.

Til nyhetsbyrået Kyodo sier Takeshi Komatsu, veterinær i Kitaakita kommune i Akita, at alle de fire personene trolig ble drept av den samme bjørnen, siden angrepene skjedde i et begrenset område i omtrent det samme tidsrommet.

Les også:

Snowboarder filmer at hun blir jaget av bjørn, men er videoen ekte?

Det blir stadig færre bjørner i Norge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.