RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire skadd i Bagdad-eksplosjon

Sist oppdatert:
Fire personer ble skadd i flere store eksplosjoner inne i bygningskomplekset som USA benytter som sitt hovedkvarter i Bagdad tirsdag kveld.

Tre av de fire skadde tilhører koalisjonsstyrkene.

- Det var to eksplosjoner, og tre personer i koalisjonen er skadet. En blir behandlet på stedet, mens de to andre ble fraktet til et feltsykehus, sier oberstløyntnant Jim Cassella, en talsmann for Pentagon, til Reuters.

Det er ikke kjent om de skadde er sivilt eller militært personell.

Sikkerhetssone
I likhet med mandag kveld skal eksplosjonene ha skjedd på vestbredden av Tigris-elven, der den USA-ledete administrasjonen har sitt hovedkvarter.

- Det har vært tre eksplosjoner i sentrum av Bagdad, men vi vet ikke hvor. Fire er meldt skadet, sier en annen militærtalsmann.

Eksplosjonene skjedde innenfor den USA-kontrollerte «grønne sonen», der både militærhovedkvarteret og Paul Bremers administrasjon holder hus.

- Eksplosjonene skjedde inne i dette komplekset. Det er ikke kjent hvor angrepet kom fra, men trolig var det granater eller missiler som forårsaket eksplosjonene, sier Cassella.

- Panikk
En sikkerhetsvakt nær åstedet sier til Reuters at minst tre av eksplosjonene skjedde inne i USAs hovedkvarter.

- Det var mange soldater som løp fram og tilbake i panikk. Jeg har ikke sett noen skadde, sier Mohammad Shikri, som jobber som sikkerhetsvakt ved komplekset.

Journalister får ikke lov til å komme inn på området, men øyenvitner skal ha sett røyk stige opp. Vitner skal også ha hørt flere skuddvekslinger.

Også mandag kveld rystet flere eksplosjoner hovedstaden, men ingen skal ha kommet til skade.

Slurvete

Tidligere tirsdag ble en amerikansk soldat drept og to såret da bilen deres kjørte over en bombe i Bagdad tirsdag. Dermed er 141 amerikanske soldater drept i kamp siden Bush 1. mai kunngjorde at kamphandlingene i Irak var over.

Tirsdag ble det også kjent at en britisk soldat mistet livet i kamper fredag.

FN har nå gitt sine toppsjefer i Irak permisjon etter at en rapport karakteriserer sikkerhetstiltakene rundt FNs aktiviteter i Irak som slurvete.

Både FNs fungerende leder i Irak, Ramiro Lopes da Silva, og FNs sikkerhetssjef i landet, Tun Myat, har bedt om permisjon mens granskingen av sikkerhetstiltakene rundt FN pågår i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere