RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fire tsjetsjenske opprørere drept

Russisk soldat i Tsjetsjenia
Russisk soldat i Tsjetsjenia Foto: AFP/Scanpix
Fire tsjetsjenske opprørere er drept i en skuddveksling med russiske soldater ved grensen til Tsjetsjenia, ifølge russiske nyhetsbyråer.

Den kraftige skuddvekslingen fant sted lørdag etter at russiske soldater omringet et hus i en landsby i Ingusjetia, like ved den tsjetsjenske grensen. Ifølge en talsmann for de russiske styrkene i Kaukasus var opprørerne knyttet til opprørslederen Sjamil Basajev.

De skal ha brukt huset til å trene kvinner til å bli selvmordsbombere.

Blant de drepte var 27-årige Magomed Khazhijev, en ytterliggående islamistisk leder i Ingusjetia, skriver nyhetsbyrået Itar-Tass.

Tidligere på dagen ble det meldt at to russiske politimenn og en agent fra sikkerhetstjenesten FSB ble drept under beleiringen av huset, men opplysningene er ikke bekreftet av den russiske hæren.

Nyhetsbyrået Interfax melder også at politiet fant fire døde personer inne i huset, tre av dem tsjetsjenske opprørere og den fjerde en politimann som ble tatt som gissel lørdag.

Beleiringen varte i ti timer. Opprørerne skjøt med automatvåpen og kastet granater. Til slutt tok huset fyr og brant ned, skriver Interfax.

(NTB-AFP-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere