RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjernet «hodeløs» tvilling

Sist oppdatert:
Operasjonen til Lakshmi, som ble født med fire armer og fire bein, var en suksess.

Tirsdag morgen begynte den omfattende operasjonen for å skille Lakshmi (2) fra det legene beskriver som en parasittisk og hodeløs tvilling - en tvilling som ikke ble fullt utviklet og døde i mors livmor.

30 kirurger
Legeteamet, som besto av rundt 30 kirurger, ble ferdig først etter 27 timer. Legene lyktes med å atskille ryggraden og de vitale organene til jenta fra den parasittiske tvillingen.

- Lakshmi er frisk og tilstanden er stabil. Hvert steg av operasjonen var en suksess. Vi er svært optimistiske. Vi forventer at hun vil kunne lære seg å gå normalt samt leve et normalt liv, sier sjefskirurgen Sharan Patil, melder CNN.

Se video fra pressekonferansen etter operasjonen:

196522

Ville ha dødd
Toåringen ville mest sannsynlig ha dødd allerede i tenårene dersom hun ikke hadde blitt operert.

Onsdag morgen ligger Lakshmi på intensivavdelingen på sykehuset i Bangalore. Foreldrene skal besøke denne lille jenta utover dagen.

Men det er fortsatt flere operasjoner som venter den lille jenta. Legene må nemlig rekonstruere en ny bak og nye hofter for toåringen.

Reinkarnasjon
Sjefkirurg Patil hadde hørt om den lille jenta som bodde i en liten landsby i staten Bihar og bestemte seg for å oppsøke henne.

- Det var forferdelig å se at hun hadde infiserte sår og led av kontinuerlig feber uten å få noe form for legehjelp, sier han.

Foreldrene var i ekstase da Patil tilbød seg å operere jenta. Flere av landsbybeboerne tror at toåringen er en reinkarnasjon av en hinduistisk gudinne som har flere lem. Hun er oppkalt etter den firearmede gudinnen for velstand.

Se video av jenta før inngrepet:

196457

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere