*Nettavisen* Nyheter.

Fjernet svulst på 80 kg

En gruppe rumenske og amerikanske leger sa onsdag at de har klart å fjerne en svulst på 80 kilo fra en kvinnelig pasient.

21.01.04 23:42

Operasjonen ved sykehuset i Romanias hovedstad Bucuresti varte i ti timer, og skal ha vært vellykket. Det melder NTB-Reuters.

Uten svulsten vil rumenske Lucica Bunghez veie rundt 40 kilo. Svulsten har utgjort to tredeler av kroppsvekten hennes, og den har dekket store deler av ryggen og strukket seg halvveis ned på lårene.

46-åringen lider av sykdommen neurofibromatosis, en genetisk sykdom som forårsaker svulster som vokser på kroppen.

Tidligere levde Bunghez av å selge kaker i byen Brasov i Transylvania, men hun har vært sengeliggende og ute av stand til å ta vare på seg selv de siste tre årene på grunn av svulsten som absorberer blod og næring som en gigantisk parasitt.

Familien til Bunghez har i lang tid prøvd å få tak i penger til operasjonen, uten å ha hellet med seg. Til slutt vendte de seg til den amerikanske TV-kanalen Discovery Channel, som nå skal ta hånd om regningen etter operasjonen.

Men denne løsningen har også sin pris for Bunghez og resten av familien, siden avtalen betyr at Discovery Channel nå sitter på rettighetene til å lage film om den rumenske kvinnen og den rekordstore svulsten hennes.

Ifølge legeteamet, ledet av amerikanske McKay McKinnon, er svulsten den nest største som noensinne er blitt operert bort. I 2000 opererte McKinnon bort en 90 kilos svulst fra en amerikansk kvinne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.