RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere avhørt om sex-cruiset

Sist oppdatert:
Politiet på Kypros har satt flere etterforskere på saken etter avsløringer om sexorgier og mistanker om narko-bruk på partybåten «Fantasy» denne uka. Bilder av rundt 150 skandinaver og briter i fri utfoldelse ryster ferieøya.

- Det er korrekt at vi etterforsker det som skjedde om bord på «Fantasy» denne uken. Vi fikk bilder fra en kilde om bord som viser all slags type seksuell aktivitet. Du kan kalle det en sexorgie. Og det er ulovlig etter kypriotisk lov å drive såkalte usømmelige aktiviteter på offentlig sted, sier visepolitisjef Sotiris Haralambous på Kypros til TV 2 Nettavisen.

Etterforsker for narko-bruk
Etter det TV 2 Nettavisen erfarer legger partybåten på nytt fra kai allerede i morgen, og de 250 billettene til cruiset er alt utsolgt.

Visepolitisjefen sier til TV 2 Nettavisen at politiet også mistenker passasjerer for å ha brukt narkotika. Kilder TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med sier at det er vanlig å bruke ectacsy om bord på båten. Over 100 esker med vann er allerede bestilt inn til turen lørdag.

Kapteinen og flere passasjerer har allerede vært inne til avhør, men ingen er så langt pågrepet. Ifølge Haralambous jobber tre etterforskere med saken.

Trolig ingen nordmenn
Haralambous forteller at bildene som politiet sitter på, viser rundt 90 prosent briter. Det skal også ha vært flere skandinaver med på turen, men Haralambous har ingen informasjon om at nordmenn deltok på sexcruiset.

Den norske Interpol-avdelingen sier til TV 2 Nettavisen at de ikke har hørt om hendelsen foreløpig. Skipet lå i internasjonalt farvann da kypriotisk politi slo til. Dersom noen av passasjerene skal pågripes, må politiet innhente arrestordre fra Interpol.

Det går vilt for seg når «Fantasy» legger fra kai i Ayia Napa. Dette bildet er fra en tidligere tur med skipet.
Det går vilt for seg når «Fantasy» legger fra kai i Ayia Napa. Dette bildet er fra en tidligere tur med skipet.

- Alle deltok
Sladdete bilder fra sexorgien på skipet som har base i Ayia Napa ble tidligere denne uken sendt på en lokal tv-stasjon på øyen. De viser en mengde nakne mennesker som deltar i forskjellige former for sex. Andre opptrer med klær på, sjanglende på dekk. En journalist fra det lokale tv-selskapet sier til The Guardian at det er helt tydelig at alle er med på notene, selv om de er fullt påkledd.

Historien om sexorgien gikk verden rundt fredag etter at saken ble kjent. Nettsidene til «Fantasy» ble overbelastet og lå nede flere timer fredag formiddag på grunn av den store pågangen.

Bilde tatt under et tidligere nattcruise i år.
Bilde tatt under et tidligere nattcruise i år.

- Ingen problem med nordmenn
Reaksjonene fra kypriotene har ikke uteblitt. Folk er rystet og øyas turistminister mener hendelsen kan ha ødelagt Kypros’ gode image, ifølge tv-stasjonen som viste bildene.

Derfor er visepolitisjef Haralambous nøye med å presisere følgende til TV 2 Nettavisens lesere:

- Vi er veldig glade i mennesker som kommer fra Norge. Nordmenn er gode og lager ikke noe bråk. Briter er det derimot verre med, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere