RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere barn omkom i syklon

Foto: ABIR ABDULLAH (EPA)
Syklonen «Aila» har krevd nesten 120 menneskeliv og 500.000 er hjemløse.

Syklonen «Aila» blåste innover Bangladesh og Øst-India mandag, og ifølge lokale medier har nesten 120 mennesker mistet livet som en følge av syklonen, melder Reuters. Mange av de omkomne er barn.

Kraftige tidevannsbølger
«Aila» hadde en vindstyrke på opp mot 100 kilometer i timen da den traff kystområdene. Dette utløste flom og kraftige tidevannsbølger som tvang hundretusener av mennesker vekk fra hjemmene sine.

Rundt 500.000 er plassert i provisoriske leirer. Satkhira-distriktet ligger like ved havnebyen Mongla og er det verst rammede området.

Alarmerende
- Situasjonen her er alarmerende og det bekreftede antallet på døde er så langt 23 bare i dette distriktet. Men dette kan stige, sier visepolitimester i distriktet Mohammad Abdus Samad til Reuters.

Syklonen rammet mange områder som ble truffet av syklonen «Sidr» i november 2007. Da var det 3500 menneskeliv som gikk tapt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere