Flere drept i ny uro i Haiti

To menn ble drept i ny uro i den haitiske hovedstaden Port-au-Prince tirsdag. En av dem ble skutt av amerikanske marinesoldater.

Mannen ble drept natt til tirsdag da bilen han kjørte i nærmet seg en amerikansk militær veisperring i nærheten av flyplassen i stor fart.

På samme sted, en industripark ved flyplassen, ble en mann drept og en såret i en annen episode tirsdag. Kort før hadde demonstrerende haitiere satt opp barrikader med brennende bildekk langs veien til flyplassen.

Uro
2.300 soldater fra USA, Frankrike, Canada og Chile patruljerer nå gatene i Port-au-Prince, men har ennå ikke fått bukt med uroen og plyndringen som fulgte etter at Jean-Bertrand Aristide måtte gå av som president og dra i eksil til Afrika.

Militante tilhengere av Aristide, som kontrollerer slumområdene rundt byen, har skutt mot et demonstrerende opposisjonelle og plyndret industriparken.

Et eldreråd bestående av den politiske opposisjonen og restene av regjeringen til Aristide intervjuet tirsdag flere kandidater til å overta statsministerstillingen etter Yvon Neptune, som ble utnevnt av Aristide.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag