Flere haiangrep i Australia

Foto: HO (REUTERS)

Denne helgen har hai angrepet flere badestrender i Australia.

12.01.09 14:04

Haiene utenfor sørkysten av Australia har vært aktive denne sommeren. Strender fulle av barn har fått besøk av dette rovdyret.

En mann som snorklet, ble mandag bitt i beinet av det som trolig var en hai. Det var det tredje haiangrepet på to dager i Australia.

Tok et stykke av beinet
Den 25 år gamle mannen kjente noe som trakk i beinet hans mens han snorklet ved Windang i New South Wales. Han fikk hjelp av en båt og ble lagt inn på sykehus med kraftige bittsår på beinet.

Dagen før ble en 13 år gammel jente og en 31 år gammel mann angrepet på to forskjellige steder.

Jonathon Beard (31) fra Brisbane, surfet sammen med venner ved Fingal Beach søndag nord i New Sout Wales. Han ble angrepet og fikk et stygt bitt i høyre lår. Beard greid å padle surfebrettet sitt til land etter at en hai bet av ham et 16 centimeter langt stykke av låret, melder NTB.

Han ble senere fraktet med helikopter til Gold Coast Hospital for ytterligere behandling.

Fem meter lang hai
Den 13 år gamle Hannah Mighall ble dratt under av en fem meter lang hai mens hun surfet ved Tasmania, men hun ble reddet i land av sin fetter.

Selv om hai ofte blir observert langs Australias kyster, er det sjelden det blir registrert dødsfall. I fjor ble bare to personer drept av hai, blant dem en 51 år gammel mann som snorklet på vestkysten.

Denne sommerferien har det florert av skrekkhistorier og detaljerte beskrivelser av haiangrep i australske medier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag