RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere Kennedy-drapsmenn?

Sist oppdatert:
Forskere ønsker å gjenoppta etterforskningen av drapet på John F. Kennedy og hevder at det kan ha vært flere drapsmenn.

Forskerne mener at analysen av fragmentene til kulene, som ble funnet i liket til Kennedy, er mangelfull. De mener at man med dagens vitenskapelige teknikker kan bidra med mer informasjon om hvorvidt Lee Harvey Oswald handlet på egen hånd, eller om han hadde en medhjelper, skriver The Independent.

Les også: Nye bilder av JFK i Dallas
John F. Kennedy ble drept i en bilkortsesje i Dallas, Texas 22. november i 1963. Warren-kommisjonen gransket drapet og slo fast at Kennedy var blitt truffet av to kuler og at det var Lee Harvey Oswald som stod alene om drapet.

Tidligere FBI-analytiker William Tobin er blant forskerne som ønsker å se nærmere på saken. Han var en sentral skikkelse i etterforskningen av Oklahoma City-bombingen i 1995 og bombingen av TWA Flight 800 i 1996.

Les også: - Mottok tre drapstrusler
Kriminalanalytikere som etterforsket Kennedy-drapet, slo fast at fragmentene til kulene viste at det kun var to kuler som traff presidenten. Men Tobin og resten av forskerteamet mener at fragmentene stammer fra mer enn bare to kuler. Dette baserer de på analyser som de har uført på tilsvarende kuler som ble brukt i drapet på Kennedy.

- Resultatet viser at fragmentene fra kulene som ble brukt i attentatet, kan ha kommet fra tre eller flere separate kuler. Hvis det viser seg at fragmentene stammer fra tre eller flere kuler, er det fult mulig at det var en drapsmann til, sier Tobin.

Nå ønsker de å få tilgang på de ekte fragmentene til kulene for å analysere dem på nytt ved å bruke moderne teknologi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere