*Nettavisen* Nyheter.

Flere kvinner begår seksuelle overgrep

Foto: Britisk politi (-)

Stadig flere britiske barn forteller at de er utsatte for seksuelle overgrep av kvinner.

09.11.09 07:54

ChildLine driver kontakttelefon for barn som har opplevd seksuelle overgrep i Storbritannia, og organisasjonen har de siste fem årene opplevd en økning på hele 132 prosent i antallet innringere som forteller om overgrep begått av kvinner.

- Sjokkerende
Tallet på barn som forteller at de er utsatt for seksuelle overgrep begått av menn, har økt med 27 prosent i samme periode.

- De fleste som ringer ChildLine for å fortelle om seksuelle overgrep, er jenter som er utsatt for overgrep av menn, forteller Sue Minto som leder organisasjonens kontakttelefon.

- Men stadig flere innringere forteller nå at de har vært utsatt for overgrep av en kvinne. Mange vil finne det sjokkerende at kvinner, særlig mødre, kan begå seksuelle overgrep mot barn. Men det gjør de, sier Minto.

- Mødre begår overgrep
Britiske medier har de siste månedene fortalt om flere saker med kvinnelige overgripere.

I oktober tilsto Vanessa George, en barnehageansatt og gift tobarnsmor, å ha forgrepet seg seksuelt på en rekke barn. En av de medtiltalte i saken var også kvinne.

ChildLine ble i fjor kontaktet av 2142 barn som fortalte at de var utsatt for seksuelle overgrep av en kvinne, og 1311 av dem fortalte at det var moren som var overgriper. Rundt dobbelt så mange fortalte at de var utsatt for overgrep av sin egen far.

- Denne rapporten viser at ChildLine, ved å lytte til de direkte og autentiske stemmene til barn som er utsatt for overgrep, har smadret mytene om seksuelle overgrep, sier presidenten i ChildLine, Esther Rantzen.

- Dette skjer ikke bare med jenter, slik mange folk tror. Det skjer med gutter også. Mødre kan til tider begå seksuelle overgrep mot sønnene sine, sier Rantzen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.