RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere norske soldater til Afghanistan

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Fra sommeren vil Norge sende ytterligere 70 soldater til Afghanistan, slik at den norske styrken består av 300.

Norge er dermed lydhøre ovenfor NATO som ønsker flere norske soldater til Afghanistan.

- Sikkerhetssituasjonen i Afghanistan er fortsatt svært spent, sier forsvarsminister Kristin Krohn Devold i en pressemelding.

- Risiko
Hun mener sikkerhet er en forutsetning for å få fred og stabilitet i Afghanistan, og en betingelse for gjennomføre de planlagte valgene i september.

- Vi ønsker å yte våre bidrag til at stabiliseringsprosessen skal lykkes, sier forsvarsminister Kristin Krohn Devold, som understreker at oppdragene i Afghanistan er krevende og risikofylte.

De norske soldatene skal tjenestegjøre i et regionalt stabiliseringsteam i det nordvestlige Afghanistan, et vakt- og sikringskompani og et ledelseselement for en av bataljonsstridsgruppene i Kabul inkludert et nasjonalt støtteelement og stabsoffiserer i ISAFs hovedkvarter. Hele bidraget blir finansiert innenfor Forsvarsdepartementets budsjett.

Øker med 70
Det norske engasjementet i Afghanistan i 2. halvår 2004 kommer dermed til å bestå av rundt 300 personell, en økning på om lag 70 i forhold til dagens styrkenivå.

- Foruten å støtte opp under arbeidet med å skape fred og stabilitet i Afghanistan, vil de norske bidragene underbygge Norges rolle som troverdig bidragsyter til NATOs operasjoner. Oppdragene i Afghanistan vil også gi Forsvaret verdifull erfaring og kompetanse, sier forsvarsministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere