RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere skutt og drept på universitet

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
USA rystes av nytt skytedrama ved et universitet.

En ung mann skjøt og drepte fem personer på Northern Illinois University vest for Chicago, melder Chicago Tribune.

Les også: Tidligere student bak massakren

Skytedramaet skjedde i byen DeKalb ved 15-tiden lokal tid torsdag ettermiddag. 22 studenter skal ha blitt truffet av skuddene, ifølge CNN.

18 studenter ble brakt til sykehus etter å ha blitt skadet av skuddene, opplyser skolen på sine nettsider.

Deretter rettet gjerningsmannen våpenet mot seg selv og trakk av. Politiet opplyser at han allerede var død da de ankom stedet etter få minutter.

- Skytingen startet og stoppet veldig raskt, sier lederen for universitetspolitiet, Donald Grady.

Skjøt vilt rundt seg
Gjerningsmannen tok seg inn i forelesningssalen Cole Hall via en dør foran på scenen i rommet.

Studenten Kevin McEnery befant seg i rommet og forteller til CNN at gjerningsmannen sparket opp døra og begynte å skyte uten å si et ord.

- Alt jeg hørte var folk som ropte og skrek at vi måtte komme oss ut, sier han.

Artikkelen fortsetter under videoen

217585

Gjerningsmannen var en ung hvit mann rundt 20 år. Opptil 30 skudd ble avfyrt, sier McEnery, som sier mannen først brukte en hagle, før han tok fram en pistol og fortsatte å skyte. Trolig befant det seg mer enn 150 studenter i forelesningssalen.

- Han var kledd i en sort trøye, mørke bukser og sort hatt, forteller McEnery.

- Snudde og løp
En annen student CNN snakket med, forteller at han nettopp hadde vært på bibliotektet og var på vei til forelesningssalen da han ble vitne til dramaet.

- Da jeg kom bort til døra, løp folk ut av rommet mens de skrek. Jeg hørte tre skudd som hørtes ut som de kom fra et kraftig våpen. Så snudde jeg og løp selv, sier studenten.

18 til sykehus
Rektor John G. Peters ved universitetet forteller på en pressekonferanse at totalt 18 ofre ble brakt til Kishwaukee-sykehuset. Fire er kritisk skadd, to av disse ble brakt videre til andre sykehus.

Tilstanden til åtte av ofrene som fikk alvorlige skader, er stabil. Seks personer fikk moderate eller lettere skader. Flere av ofrene hadde skuddskader i hodet.

Universitetet avlyste all undervisning resten av dagen og fredag. Alle studenter blir oppfordret til å ta kontakt med sine pårørende.

Ukjent motiv
Donald Grady, som leder universitetspolitiet, sier at gjerningsmannen ikke var student ved universitetet. Politiet mener å kjenne identitetet til mannen, men har ikke gått ut med disse opplysningene offentlig.

Så langt er motivet for ugjerningen ikke kjent.

Grady forteller at gjerningsmannen brukte et haglegevær, en Glock-pistol og et småkalibret håndvåpen. Det siste våpenet var ikke funnet fire timer etter skytingen fant sted.

Flere skyteepisoder
Den 113 år gamle skolen som ligger rundt ti mil vest for sentrum av Chicago, har flere enn 25.000 studenter.

USA har vært rammet av en rekke skyteepisoder ved universiteter og skoler de siste årene. Det mest alvorlige tilfellet skjedde ved Virginia Tech i fjor, da 32 mennesker ble skutt og drept av en medstudent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere