Flere terrorangrep i Kairo

Egypts hovedstad ble rammet av to forskjellige terrorhandlinger lørdag. Flere personer er drept og skadd. En terrorgruppe har tatt ansvar for angrepene.

30.04.05 19:53

Det råder stor usikkerhet om hva som nøyaktig har skjedd, etter eksplosjonene og skytingen i den egyptiske hovedstaden lørdag.

Ble sprengt i fluktforsøk
Den første bomben gikk av ved en bro like ved Det egyptiske museum i Kairo. To Israelere, en italiener, en russer og fire egyptere, ble skadd i eksplosjonen. Den egyptiske innenriksministeren sier i en pressemelding at bomben ble båret av en selvmordsbomber som ble jaget av politiet. Bomben gikk av da mannen hoppet fra brua. Terroristen var den eneste som døde i eksplosjonen.

Den døde er identifisert som Ehab Yousri Yassin. Han var etterlyst i forbindelse med terrorangrepet 7. april der en selvmordsbomber drepte tre personer og såret 18 da han sprengte seg selv i lufta ved en turistbasar i den egyptiske hovedstaden.

Åpnet ild mot turistbuss
Ved 16.30-tiden norsk tid, to timer etter eksplosjonen ved brua, åpnet to kvinner ild mot en turistbuss i byen. Nærmere ti personer skal ha blitt skadd i skytingen.

Ifølge Reuters skjøt den ene kvinnen deretter den andre til døde, før hun skjøt og skadet seg selv.

Ifølge Sky News var det snakk om en skuddveksling mellom de to kvinnene og politiet, der begge kvinnene ble drept.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Mona Sharaf

Tar ansvar
En gruppe som kaller seg Abdullah Azzam brigaden har lagt ut en kungjøring på en internett der den tar ansvar for angrep-ene. Brigaden sier at angrepene var en hevnaksjon for dødsfallene til de som sto bak bombingen i Egypt's Sinai-halvøya og for arrestasjonen av flere terrorister.

I oktober i fjor gikk to bomber av på to forskjellige turistområder på Sinai. 34 personer ble drept.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.