RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere terrormistenkte tatt i Italia

Sist oppdatert:
To terrormistenkte algeriere med direkte forbindelse til de tre algerierne som ble arrestert underveis til Oslo, er pågrepet i Italia.

De to algerierne ble arrestert i Napoli-området natt til julaften.

Ifølge italiensk politi er det direkte forbindelse mellom de to arresterte og de tre algerierne som i november ble pågrepet i Italia, på vei til Norge, skriver La Repubblica.

Sjefetterforsker Michele Del Prete sier til Aftenposten at det over nyttår vil foreligge tiltale mot de andre to, Kahled Serai og Mohamed Larbi, som ble arrestert i Italia i november. Del Prete bekrefter at de hadde flybilletter til Norge i lommen da de ble arrestert.

- Under etterforskningen av algerierne som har vært i Norge, har vi funnet tegn som tyder på at de har hatt kontakt med den saudiarabiske sheiken Salam Bin Fahd Awadn. Det er kjent at han er knyttet til Osama Bin Laden og at han er en av 24 personer som navngis på Internett som sentrale i den islamske hellige krigen mot Vesten, sier Del Prete.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere