Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere tiltalepunkter mot tidligere Nissan-sjef

Påtalemyndigheten i Japan har utvidet tiltalen mot tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix
Påtalemyndigheten i Japan har utvidet tiltalen mot tidligere Nissan-sjef Carlos Ghosn. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Påtalemyndigheten i Japan har utvidet tiltalen mot Nissans tidligere styreleder Carlos Ghosn, som fra før er bedrageritiltalt.

De nyeste anklagene mot Ghosn dreier seg om økonomisk kriminalitet, opplyser en domstol i Tokyo fredag.

Ghosn beskyldes for ytterligere feilrapportering og grov økonomisk utroskap.

64-åringen er fra før bedrageritiltalt og anklaget for å ha unnlatt å oppgi en stor del av sin inntekt til skattemyndighetene for å slippe skatt. I tillegg er han anklaget for å ha overført privat gjeld til sin tidligere arbeidsgiver.

De to nye tiltalepunktene kommer på dagen varetektsfengslingen hans, som har blitt forlenget to ganger, var ment å løpe ut

Han ble fengslet 19. november i fjor. Påtalemyndigheten mener det er fare for at den brasilianskfødte franskmannen kan forsøke å rømme landet.

Ghosn har kalt anklagene for urettferdige.

– Jeg har handlet ærlig, lovlig og med kjennskapen og godkjennelsen fra lederne i selskapet, sa han til retten i Tokyo denne uka.

Også selskapet Nissan og Ghosns høyre hånd Greg Kelly er tiltalt. De er tiltalt for å ha underrapportert Ghosns lønn, som i femårsperioden 2010 til 2015 skal ha vært til sammen 375 millioner kroner høyere enn det som ble oppgitt til skattemyndighetene.

Ghosn har i årevis vært en toppfigur i den internasjonale bilindustrien som leder for alliansen mellom Renault, Nissan og Mitsubishi.

Både Nissan og Mitsubishi avskjediget ham etter at han ble arrestert, mens Renault besluttet å beholde ham som styreleder.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!