*Nettavisen* Nyheter.

Flere titall drept i Tsjetsjenia

Minst 37 soldater, prorussiske tsjetsjenere og opprørere er drept i Tsjetsjenia de siste dagene, ifølge ubekreftede meldinger.

26.05.04 20:19

Tirsdag startet offisielt valgkampen før valget i august på ny president i utbryterrepublikken, etter drapet på Akhmad Kadyrov 9. mai. Samtidig blusset det opp kamper på flere steder.

Ifølge den russiske militærledelsen ble ni russiske soldater drept tirsdag og onsdag. Det separatistvennlige nyhetsbyrået Chechenpress melder imidlertid at det falt 19 personer på den russiske siden.

Tirsdag kveld eksploderte en bombe under et pansret kjøretøy med russiske soldater på vei tilbake til basen etter en militæroperasjon i utkanten av hovedstaden Groznyj. Opprørere begynte deretter å skyte mot russerne og fem soldater ble drept, ifølge russiske militærkilder. Men øyenvitner opplyser til Chechenpress at det var minst ti soldater som ble drept i bakholdsangrepet.

Samme dag ble fire tsjetsjenere som arbeidet for det russiske forsvarsdepartementet drept i de sørøstlige fjellområdene i Tsjetsjenia.

En talsmann for de russiske styrkene Nord-Kaukasus sier at totalt 18 tsjetsjenske separatister ble drept i løpet av de to dagene, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag