RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere trampet ned under Hajj

indonesiske kvinner i hajj.
indonesiske kvinner i hajj. (AP)
Sist oppdatert:
Flere mistet bevisstheten i trengselen som oppsto da store menneskemengder forsøkte å ta seg fram til Hajj-søylene i Saudia-Arabia. Søndag ble 251 klemt ihjel

Til forskjell fra den voldsomme panikken som oppsto og førte til at 251 mennesker ble kjemt ihjel i Medina søndag, er det ingen omkomne etter mandagens trengsel, melder Sky News.

- En trengsel oppsto på en bro i kveld, og det førte til at et stort antall pilegrimer falt i bakken, sa den saudi-arabiske helseministeren Hamad al-Mani.

De fleste mistet bevisstheten eller fikk pusteproblemer. Ifølge helseministeren stoppet sikkerhetsvakter strømmen over broen slik at trengselsen ga seg.

«Dusinvis» ble fraktet til sykehus, der «livene deres ble reddet», heter det i uttalelsen fra al-Mani.

I dette siste store ritualet av Hajj-festivalen strømmet hundretusener av muslimske pilegrimer nedover den 272 meter lange gaten for å kaste stein fra broen mot tre søyler, som representerer djevelen.

Saudi-Arabias Kong Fahd har pålagt Mekka og Medina å modernisere bebyggelsen slik at byene er bedre rustet til å ta imot pilegrimene som årlig valfarter til de hellige byene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere