Gå til sidens hovedinnhold

- Flere tusen drept i Burma

Avhoppet burmesisk oberst hevder massakren er langt mer omfattende enn det som er kjent.

Oberst Hla Win hevder at han hoppet av fordi han nektet å følge ordren om å drepe flere tusen munker, skriver Aftenposten.

- Obersten hoppet av da han fikk ordre om å raide to klostre og så ta med seg flere hundre buddhistmunker på 15 lastebiler. Disse munkene skulle så drepes og likene dumpes langt inne i jungelen. Dette ville ikke Win være med på, forteller den tysk-norske frilansjournalisten Hans-Joachim Schilde til avisen.

Møte i jungelen
Obersten hevder at langt flere liv er gått tapt de siste dagene enn det som er blitt kjent i internasjonal media. Det skal ifølge Win dreie seg om flere tusen mennesker.

Schilde befinner seg i jungelen i grensetaktene til Thailand sammen med medlemmer av Karenfolket. Her møtte han lørdag oberst Win og hans 17 år gamle sønn.

Schilde mener obersten virker troverdig og forteller at deres neste mål er den norske ambassaden i Bangkok, hvor obersten vil søke om asyl i Norge.

Dersom obersten kommer seg til Norge, vil han fortelle alt han vet om juntaens overfall av befolkningen i Burma, opplyser Shilde til Aftenposten.

Jernring rundt møte

Ingenting var tidlig søndag norsk tid lekket ut om hvordan det gikk med samtalene FNs spesialutsending holder i Burma, melder Reuters.

FN håper spesialutsendingen Ibrahim Gambari skal få militærjuntaens generaler til forhandlingsbordet med opposisjonen. Militærregimet har pleid å ignorere tilsvarende krav tidligere, men lot seg presse til å la Gambari komme til landet på kort varsel.

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer