*Nettavisen* Nyheter.

Flere ville blåse skole til himmels

En skole i Malmö har politianmeldt en gruppe elever som mistenkes for å ha planlagt å sprenge skolen i lufta. En 16-åring hadde lignende planer for en annen skole.

26.05.04 18:38

Det er altså andre gang på to dager at svenskene rystes av meldinger om planlagte angrep på skoler i Malmö. Svenske aviser skrev tirsdag om en 16-åring som er varetektsfengslet, mistenkt for å planlegge en massakre mot Slottsstadens skole.

Onsdag hevdet rektor ved en annen skole, Sofielundsskolan, at en guttegjeng planla å knuse vinduer og bilruter ved skolen, samt å legge sprengladninger i skolens kjeller.

- Vi ser alvorlig på dette. Bare selve tanken er forferdelig. Vi tolererer ikke slikt, og vi vil gjøre alt for å markere det, sa rektor Fahrudin Zejnic.

Skolen har anmeldt guttene, og har leid et vaktselskap til å patruljere skoleområdet. Onsdag formiddag ble det holdt et krisemøte for lærerne på skolen, før elevene ble informert om mistankene.

Skolen skal ha et møte med tenåringsguttene sammen med foreldrene deres. Deretter vil ledelsen vurdere om noen skal utestenges fra undervisningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.