*Nettavisen* Nyheter.

Flesteparten overlevde styrten

Foto: Scanpix

Tallet på omkomne etter flystyrten i DR Kongo ble justert ned tirsdag kveld.

15.04.08 23:03

DC-9-flyet styrtet like etter at det tok av fra Goma, helt øst i Den demokratiske republikken Kongo (DR Kongo) tirsdag ettermiddag. Flyet med 85 mennesker om bord, styrtet inn i minst ti hus som lå ved flyplassen.

Titalls døde
Først fryktet myndighetene at så mange som 80 mennesker hadde omkommet, men utover kvelden ble dødstallet nedjustert. Ifølge CNN, er 18 mennesker døde etter styrten.

Lokale myndigheter og FN-personell sier de har registrert minst 55 overlevende på sykehusene i området.

- Feil med hjul
En av de overlevende var passasjeren og den tidligere piloten Dunia Sindani, melder nyhetsbyrået AP.

- Flyet hadde problemer med ett av hjulene, muligens et flatt dekk. Flyet fikk derfor ikke nok kraft til å ta av skikkelig, sier Sindani til en lokal radiostasjon.

Passasjerflyet styrtet dermed rett inn i boligområdet Birere utenfor rullebanen. Det ble rapportert om kaotiske scener, ild og vrakrester der flyet styrtet.

Bannlyst selskap
Ulykkesflyet eies av det private selskapet Hewa Bora og skulle til hovedstaden Kinshasa. Goma ligger rett ved grensa til Rwanda, og en rekke turister våger seg til området for å se de utryddingstruede fjellgorillaene.

EU har bannlyst alle flyselskapene i DR Kongo på grunn av dårlig sikkerhet og kontroll. Det enorme afrikanske landet har vært herjet av borgerkrig, og infrastrukturen er dårlig. I fjor var det åtte flystyrter i landet, blant dem en lignende ulykke utenfor hovedstaden Kinshasa. Da omkom rundt 50 mennesker.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.