RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flodbølge feide gjennom ferieby

Sist oppdatert:
Inntil 1000 mennesker må hentes med helikopter etter at en vegg av vann skyllet gjennom den engelske feriebyen Boscastle. Se web-TV her.

Storbritannia fortsatte tirsdag en av de største redningsoperasjonene på mange år som følge av oversvømmelsene i det populære turistområdet på sørvestkysten. Redningsmanskapene frykter at inntil 1000 personer må hentes ut med helikopter fra feriebyen Boscastle i Cornwall.

Flodbølgen som rammet byen mandag skyldtes ekstrem nedbør. En vegg av vann fosset gjennom byens gater med en hastighet på over 50 kilometer i timen. Enkelte steder var flomvannet tre meter dypt.

Flere titalls innbyggere ble sperret inne i biler da vannet flommet gjennom byen. Andre måtte søke tilflukt på taket av hjemmene sine.

–Vi må regne muligheten av at det er mange hundre mennesker, teoretisk opp til 1.000, som må reddes, sier talsmann for redningsarbeidet, Michael Mulford, til BBC.

–Det er kommet meldinger om babyer som er blitt reddet, om folk som sitter oppe i trær, og om folk som blir reddet fra takene av offentlige bygninger.

I alt sju helikoptre ble satt inn for å redde folk. Mer nedbør er ventet tirsdag, melder Ananova.

Steg raskt

Flodbølgen tok blant annet med seg en bru, melder BBC ifølge NTB.

–Vannet steg veldig, veldig raskt, forteller en av turistene i området, Julie Mason, til Sky News.

–Først var det bare noen få centimeter, men plutselig hadde vi vann til knærne. Veggen ved parkeringsplassen brast og vi løp inn i et hus og opp trappene, forteller hun videre.

Det er uklart om noen har mistet livet i oversvømmelsene, og hvor mange som er skadd.

–Vi har ingen informasjon om skadde. Det er veldig vanskelig på det nåværende tidspunkt fordi det er så mange turister i området, sa en talsmenn for politiet til Reuters.

Tre personer som mandag kveld ble meldt savnet, kom senere til rette, ifølge BBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere