RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flomkatastrofe rammer Romania

Foto: AP Photo
Sist oppdatert:
Minst syv personer er omkommet og 8000 hjelpeløse mennesker er evakuert som følge av katastrofeflommen som rammer Romania.

Kraftig regn i Romania har ført til en enrom flomkatastrofe i Romania. Mer enn 8000 mennesker er blitt evakuert fra sine hjem og rundt 1200 personer måtte søke tilflukt på takene melder nyhetsbyrået AP torsdag.

Mer enn 1000 soldater er nå satt inn for å hjelpe innbyggerne i områdene som er rammet av oversvømmelsene. Ifølge AP er nærmere 11.000 hjem er oversvømt etter at vannføringen i en elv 230 kilometer nordøst for Bucuresti steg med tre meter og gikk over sine bredder.

En rekke veier, deriblant flere riksveier, er nå stengt, togtrafikken står stille og mange steder har mistet strøm og gassforsyninger.

Utenriksminister Mihai Razvan Ungureanu sa at regjeringen har bedt om internasjonal støtte for å kunne hjelpe de mange tusen som er rammet av flommen. Og president Traian Basescu har bedt EU om å få bruke 20 millioner euro av EU-midlene til å reparere veier, broer og diker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere