Gå til sidens hovedinnhold

Florida har ikke hatt orkaner på 11 år - så kom Hermine

- Dette er livstruende, sier Floridas guvernør.

Hermine nådde land nær Saint Marks i Florida som en kategori 1-orkan fredag morgen norsk tid med vindhastigheter på 128 kilometer i timen.

Dermed var delstatens første orkan siden Wilma 25. oktober 2005 et faktum. Det er en rekordlang periode på 3965 dager uten orkan, melder USA Today.

- Det vi må legge oss på sinnet er at dette er livstruende, sa Floridas guvernør Rick Scott til reportere torsdag kveld lokal tid.

Etter landfall svekket Hermine seg til en tropisk storm, melder National Hurricane Center og Bay News 9 Weather i Tampa Bay, Florida.

Guvernøren har erklært unntakstilstand i 51 fylker i delstaten. 8000 medlemmer i Floridas nasjonalgarde er i beredskap og klare til å utplasseres der det trengs, melder NTB.

Ekstremværet førte blant annet til springflo i gatene i Clearwater Beach, melder Gene Ramirez, TV-anker i WFLA News Channel 8.

Fredag morgen kom det meldinger om at uværet gjør seg gjeldende i delstatshovedstaden Tallahassee, 390 kilometer nord for Tampa.

- Tallahassee får bank akkurat nå, med kraftig regn og vind idet Hermine treffer land, meldte TV-meteorolog Kevin Arnone på Twitter.

Slik så Hermine ut like før den gjorde landfall med vindstyrker på 128 kilometer i timen:

VIDEO: Se innslag om Hermine på News Channel 8.

National Hurricane Center opplyste man fredag morgen at Hermine beveget seg nord-nordøst med en hastighet på 12 knop.

VIDEO: Se video fra Associated Press.

Kommentarer til denne saken