RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Floridas guvernør nekter for å ha forbudt klima-ord

Sist oppdatert:
Floridas guvernør Rick Scott avviser anklager om at han forbyr delstatens offentlige ansatte å bruke begrepene «klimaendringer» og «global oppvarming».

Ifølge Florida Center for Investigative Reporting har offentlige rapporter, undervisningstiltak og virksomheten i delstatens miljødirektorat for øvrig, blitt rammet av Scotts linje siden han ble guvernør i 2011.

Etaten har 3.200 ansatte og et budsjett på 1,4 milliarder dollar. Forskere mener Florida bærer en svært høy risiko ved global oppvarming, spesielt med hensyn til stigning i havnivået langs kysten.

Senteret baserer munnkurv-påstanden på opplysninger fra tidligere tjenestemenn og dokumenter, men Scott nekter blankt for å ha forbudt klimabegrepene.

- Det er ikke sant, sier den republikanske guvernøren til avisa The Miami Herald, som publiserte saken søndag.

Scott vil imidlertid ikke utdype saken, og avviser å kommentere hvorvidt hans etat tror på klimaendringer eller tar høyde for konsekvensene av dem.

Størsteparten av Floridas befolkning på rundt 20 millioner bor i kystområder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere