RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fly snudde over Atlanteren

Sist oppdatert:
Et fly med 181 personer om bord ble lørdag tvunget til å snu i luften over Atlanteren da det begynte å lukte brent om bord.

Flight VS 046 fra Virgin Atlantics var på vei til John F Kennedy-flyplassen i New York da det lørdag ble tvunget til å snu midt over Atlanteren og fly tilbake til London.

Årsaken skal ifølge BBC ha vært at det begynte å lukte brent om bord.

En talskvinne for Virgin Atlantic forsikrer overfor BBC at vendereisen var «utelukkende en sikkerhetsforanstaltning. Flyet snudde ikke på grunn av noe sikkerhetsproblem.»

- Kapteinen tok avgjørelsen for å være på den sikre siden, fordi det luktet røyk i kabinen. Ingen passasjerer var i fare, og hvis situasjonen hadde vært mer alvorlig, ville flyet ha landet på den nærmeste flyplassen, sier talskvinnen til BBC.

Ambulansepersonell sto og ventet da Airbus A340-300 landet på Heathrow klokken 14.45 norsk tid.

Ifølge Virgin Atlantic vil passasjerene fortsatt ha mulighet til å nå sitt opprinnelige reisemål. Samtlige blir booket om til andre fly og ankommer JFK-flyplassen senere lørdag.

Kansellert av terrorfrykt
British Airways meddelte samtidig at selskapet har innstilt tre flyavganger til USA av sikkerhetsgrunner, etter oppfordring fra den britiske regjeringen.

Det gjelder to avganger fra London til Washington (flight BA 223) søndag og mandag, og en til Miami (flight 207) søndag.

Trusler fra terrornettverket al-Qaida er ifølge NTB-AP årsaken til kanselleringene.

Amerikansk etterretning har fått informasjon som tyder på at fem eller seks flyginger fra Europa til USA kan ha vært mål for al-Qaida-aksjoner, sier tjenestemannen, som ønsker å være anonym.

–Vår bekymring dreier seg om en håndfull flyginger. British Airways har kansellert halvparten av dem, sa han lørdag.

Like etterpå kansellerte Air France to flyginger (Flight 026) fra Paris til Washington søndag og mandag. Årsaken var den samme.

Forrige måned ble flere av British Airways’ internasjonale flyginger stanset på grunn av frykt for kapringer og et nytt terrorangrep av samme type som 11. septemberangrepene i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere