*Nettavisen* Nyheter.

Fly styrtet med 116 om bord

Meldingen om at halvparten hadde overlevd flystyrten i Nigeria, viser seg å være helt feil.

23.10.05 17:50

Et Boeing 737 passasjerfly med 116 personer om bord mistet kontakten med kontrolltårnet fem minutter etter avgang i Nigeria.

Flyet styrtet kort tid etter avgang fra Lagos, melder nigerianske myndigheter søndag ifølge Reuters. Militære helikoptre ble i natt sendt ut for å lete etter flyet i området, men måtte returnere til basen uten resultat.

Søndag formiddag fant redningsmannskaper flyvraket rundt 20 mil nord for Lagos, opplyser politiet i Lagos til Associated Press (AP).

- Mer enn halvparten av 116 ombord overlevde styrten, sa Abilola Oloko, talsmann for nigerianske myndigheter til AP søndag ettermiddag.

Senere søndag kom meldingen fra samme mann om at ingen hadde overlevd likevel.

- De siste rapportene sier at ingen overlevde, sier Oloko ifølge AP.

Bakgrunnen for feilmeldingene skal være forvirring på krasjstedet.

Forsvant fra radaren
Flyet hadde akkurat tatt av fra flyplassen i Lagos i Nigria da det forsvant fra radarskjermene. Ifølge Reuters var det 110 passasjerer og en besetning på seks om bord i flyet da det forsvant. Flere av passasjerene var høytstående tjenestemenn. Nasjonalitetene på passasjerene er foreløpig ikke kjent.

Ifølge det norske utenriksdepartementet er ingen nordmenn meldt savnet etter flystyrten.

- Det er foreløpig ingen opplysninger som skulle tyde på at det har vært nordmenn om bord, sier pressetalskvinne Anne Lene Dale Sandsten i UD til TV 2 Nettavisen.

- Vår verste frykt bekreftet
Det var den lokale tv-stasjonen Channels TV som først meldte at kontrolltårnet hadde mistet kontakten med flyet, som er drevet av flyselskapet Bellview Airlines, kun fem minutter etter take-off klokken 23.45 norsk tid lørdag. Ifølge Reuters skal nigerianske myndigheter søndag morgen ha bekreftet at flyet har styrtet.

- Regjeringen har fått bekreftet at flyet kan ha styrtet, og slik fikk vi bekreftet det vi fryktet mest, sier Nigerias informasjonsminister Frank Nweke.

Bekymrede slektninger og venner på flyplassen i Lagos er utålmodige i mangel på informasjon.

- Jeg er bekymret fordi ingen forteller meg noe, sier Samuel Ojeikedion til Reuters.

Belleview Airlines har innstilt alle flygninger fra Lagos.

Sendte nødsignal
Piloten om bord skal ha utløst en nødsignal like før flyet forsvant fra radarskjermen om lag 24 kilometer vest for byen, over Atlanterhavet. Ifølge tv-stasjonen var flyet på vei mot hovedstaden Abuja.

- Vi har foreløpig ingen konkret informasjon om hva som har skjedd med flyet. Vi har sjekket med våre naboland for å se om flyet har landet der, men der er ingen slik informasjon, sa talsmann Jide Ibinolae for Federal Airport Authority of Nigeria søndag morgen.

Flyselskapet Bellview er et privat nigeriansk selskap som for det meste flyr med Boeing 737 på internasjonale ruter og innad i Vest-Afrika. Selskapet åpnet sine ruter for om lag 10 år siden og har aldri opplevd en flystyrt tidligere.

Ingen terrortegn
Ifølge AP er det så langt ikke kommet noen opplysninger som knytter ulykken til terror. Nigeria har aldri vært utsatt for internasjonal terror tidligere, men USA stengte i juni sitt konsulat i to dager etter en telefontrussel.

Det vestafrikanske landet, med en befolkning på 130 millioner, er delt i et muslimskdominert nord og kristendominanse i sør. Det oppstår ved sporadiske mellomrom ut sammenstøt mellom ulike grupper fra de to fraksjonene.

TV 2 Nettavisen følger saken.

Annonsebilag