RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fly til USA for 80 kr

Sist oppdatert:
Snart kan du fly til USA for en slikk og ingenting.

Fra og med søndag gjelder den såkalte Open Skys-avtalen, som betyr at luftrommet mellom USA og Europa åpnes for alle flyselskap som ønsker å fly over Atlanterhavet.

Tidligere har det vært slik at flyselskapene har vært nødt til å fly fra det landet det tilhører. Men søndag blir det slutt på det. Da kan et hvilket som helst amerikanske eller europeisk flyselskap fly mellom hvilket som helst to byer i USA og Europa.

(Artikkelen fortsetter under)

224749

Etablere seg fritt
- Aktørene kan etablere seg fritt på ulike ruter mellom USA og Europa. Detter er nytt, sier professor Frode Steen ved Norges Handelshøyskole til TV 2 Nyhetene.

For eksempel så har British Airways kun hatt lov til å fly mellom Storbritannia og USA. Til sommeren skal selskapet utvide sitt rutetilbud, og dette fører til at andre flyselskaper blir lagt under press.

- Hvis de legger seg inn i Paris, så vil jo Air France typisk merke at de har fått en konkurrent. Og de vil da slite litt mer i forhold til kostnadene, sier Steen.

Men dette er gode nyheter for passasjerene.

- Hvis du først får en mer effektiv aktør inn, og du får økt kapasitet så vil du få lavere priser. Så du får et bedre tilbud, og du får antakeligvis flere avganger å velge i, sier Steen.

80 kroner for enveisbilletter
Flyselskapet Ryanair har allerede sagt at de vil gjøre storinnkjøp av langdistansefly for å utvide sitt rutetilbud. Siden selskapet er irsk har de tidligere kun kunnet fly fra Irland.

Med de nye reglene lover flyselskapet enveisbilletter til USA til kun 80 kroner, men Steen mener at dette er urealistisk og tror at selskapet vil ha lite å tjene på å senke prisene så drastisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere