Gå til sidens hovedinnhold

Flykaprer fikk jobb på Heathrow

I 2000 kapret Nazamuddin Mohammidy og åtte andre et fly. I fjor jobbet han som vaskehjelp på Heathrow.

Britiske myndigheter har avdekket en alvorlig brist i sikkerheten på Heathrow, skriver Daily Mail.

En tidligere afghansk flykaprer har jobbet som vaskehjelp på Heathrow og hatt adgang til avgrensede områder på flyplassen.

Forholdet ble avslørt da politiet stoppet en mann utenfor terminal 5 på flyplassen i desember i fjor. Politiet trodde mannen kjørte piratdrosje og ble bedt om å identifisere seg.

Mannen sa at han jobbet på flyplassen som vaskehjelp og hadde adgangskort fra British Airways. Da politiet gikk for å sjekke identiteten til mannen, fikk de hakeslepp.

Skulle drepe 160 passasjerer
Vaskehjelpen var nemlig afghanske Nazamuddin Mohammidy (34). Han var en av ni afghanere som i Afghanistan i 2000 kapret et fly og fløy det til Stansted flyplass i Essex.

Flykaprerne truet med å drepe alle de 160 passasjerene hvis de ikke fikk asyl i Storbritannia. Etter fire dager ble kaprerne pågrepet og fengslet, men senere ble alle ni løslatt og fikk fortsette å bo i Storbritannia.

Kraftig kritikk
Mohammidy hadde ikke adgang til flyene på Heathrow, men kunne komme seg inn på avgrensede områder fordi han jobbet for en underleverandør av British Airways.

Britiske myndigheter får nå flengende kritikk for sine sikkerhetsrutiner.

- Det er tydelig at regjeringen ikke har grep om sikkerheten på flyplassene. Dette individet burde ikke ha tilgang til sikrede områder på våre flyplasser, og det alle andre ansatte må umiddelbart sikkerhetssjekkes, sier toryenes talsmann for innenriksspørsmål, David Davis, til Daily Mail.

Løslatt
Etter at politiet stoppet Mohammidy, fant de også ut at han hadde brutt betingelse for sin kausjonsløslatelse. 34-åringen er anklaget for å ha banket opp sin tidligere husvert, men var løslatt mot kausjon.

På grunn av dette ble Mohammidy satt i arresten, men er nå ute på frifot igjen etter at en dommer løslat ham mot kausjon - igjen.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene