Gå til sidens hovedinnhold

Flykapring var toalettbesøk

Mannen som ble beskyldt for forsøk på flykapring i Jordan, ville egentlig bare på toalettet.

Et Qatar Airways-fly på vei fra Amman i Jordan til Dohar i Qatar måtte returnere etter at en mann truet skrek og truet de kabinansatte.

- Krangel, ikke kapring
Den eritreiske mannen skal ha blitt svært aggressiv da han ikke fikk lov til å gå på toalettet. Han skal ha skreket og truet de kabinansatte. Han ble holdt nede mens flyet returnerte til Amman.

Sikkerhetspersonellet ved Amman flyplass sa først at det var et kapringsforsøk. Men en talsmann for myndighetene opplyste til AP like etter at «det var en krangel, ikke et kapringsforsøk.

Bar på flytende væske
Mannen bar også på en beholder med flytende væske, noe som gjorde sikkerhetepersonellet ekstra mistenksomme. Den viste seg i etterkant å inneholde medisin, opplyser jordanske myndigheter.

Flyet var på vei fra Amman i Jordan til Dohar i Qatar, og returnerte trygt til Amman. Mannen ble anholdt idet flyet landet i den jordanske hovedstaden, sier sikkerhetspersonell ved Amman flyplass i Jordan til AP.

Det ligger en større amerikansk militærbase i landet, som blant annet brukes i forbindelse med Irak-krigen.

Bare timer etter terror-avsløring
Hendelsen skjedde bare timer etter at Storbritannia opplyste om at de hadde forhindret et terrorangrep som var planlagt å ramme fly på vei til USA.

Sikkerhetssjef Michael Chertoff sa at terroristene hadde planlagt å bruke flytende sprengstoff skjult i vanlige produkter som drikkeflasker.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken