RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyktninger i Danmark: - Vi kommer aldri til å reise hjem


Mange syriske flyktninger kommer nå til Skandinavia, og ifølge danske tall er det få flyktninger som reiser hjem igjen etter først å ha fått asyl.
Mange syriske flyktninger kommer nå til Skandinavia, og ifølge danske tall er det få flyktninger som reiser hjem igjen etter først å ha fått asyl. Foto: Marko Djurica (Reuters)
Sist oppdatert:
- Den største myten er at flyktningene reiser hjem igjen.

Kun 162 flyktninger i vårt naboland har reist frivillig tilbake til sitt hjemland det siste året, og enda færre blir sendt hjem mot sin vilje, skriver Berlingske Tidende.

Avisen skriver at den største myten i den aktuelle flyktningdebatten, er at flyktninger reiser hjem igjen til hjemlandet sitt etter å ha fått asyl.

Sannheten er imidlertid at de fleste aldri forlater Danmark, viser tall fra Dansk Flygtninghjælp og Udlændingestyrelsen.

- Det er ingen fremtid der. Vårt liv er i Danmark, og vi kommer aldri til å vende hjem, sier Hikmat Husssein, som flyktet til Danmark på 1990-tallet fra Golfkrigen i Irak.

I 2014 fikk 6104 flyktninger oppholdstillatelse og asyl i Danmark. I 2013 reiste 205 hjem igjen, og 3889 fikk asyl.

Generalsekretær Anders Ladekarl i Dansk Røde Kors, sier til Berlingske Tidende at debatten bygger på en urealistiske forutsetning, om at verdens konflikter skal bli løst innen kort tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere