RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyktningerådet tilbake i Liberia

Etter at krigshandlingene i Liberia tvang Flyktningerådet til å innstille sin aktiviteter i Liberia, er organisasjonen nå tilbake på plass i landet.

På grunn av krigshandlinger ble organisasjonen tvunget til å innstille sitt arbeid i juni og kalte da hjem sine to norske ansatte.

Fredsstyrkene og den nylig inngåtte fredsavtalen har ført til at Flyktningerådet på ny kan starte opp hjelpearbeidet rettet mot internt fordrevne. I dag finnes det om lag 200 000 internflyktninger i landet.

- Vi er glade for at vi endelig er tilbake i Liberia. To av våre norske ansatte er på plass igjen i dag, og sammen med våre lokalt ansatte vil vi gjenoppta hjelpearbeidet. Vi har også en flylast med nødhjelp som er på vei til hovedstaden Monrovia i dag, sier generalsekretær Raymond Johansen i Flyktningerådet i en pressemelding.

Han legger til at også Flyktningerådets kommunikasjonssjef, Petter Nome, er på vei til Liberia i dag.

Flyktningerådets kontor i Monrovia ble plyndret under opprørstyrkenes offensiv i mai. – Vi klarte å redde unna biler og annet utstyr, og jeg regner med at vi skal være i gang med arbeidet i løpet av noen få dager, sier Johansen.

Flyktningerådet har siden januar i år hatt ansvaret for driften av én flyktningleir med 20 000 mennesker utenfor Monrovia. I tillegg har organisasjonen gitt undervisning til 1200 elever i det samme området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere