Flyplass-drama endte med drap

Filippinske sikkerhetsstyrker drepte en tidligere luftfartssjef og en av hans menn etter at de hadde forskanset seg i kontrolltårnet på Manila flyplass.

07.11.03 22:23

- Det er over, sa direktøren for Ninoy Aquino International Airport, ifølge nyhetsbyrået Reuters. - Nå kan vi ta imot internasjonale fly.

Lørdag filippinsk tid gikk sikkerhetsstyrkene til aksjon mot mannen som hadde holdt flyplassen i sjakk siden midnatt.

Dramaet ble overført direkte på lokalradio.

- Vi blir drept her, sa tidligere pilot og flyvåpenoffiser Panfilo Villaruel mens skudd og stønn kunne høres i bakgrunnen. - Vi overgir oss.

Det rakk han imidlertid ikke før han ble skutt og drept.

Tidligere flysjef
Villaruel, som har vært sjef for det filippinske lufttransportbyrået, inntok tårnet fredag ettermiddag norsk tid (ved midnatt, filippinsk tid). Støttet av to bevæpnede livvakter ba han de ansatte om å forlate tårnet, sier en representant for lufttransportbyrået til Reuters.

- Lei korrupsjon
Villaruel sa til lokalradio at han er lei korrupsjonen i regjeringen. Han hevdet han representerte filippinere som er redde for å protestere selv, og at han hadde tolv væpnede menn med seg.

- Vennligst evakuer alle sivile, sa han ifølge NTB. - Vi er ikke terrorister. Det er bare på tide at filippinerne går til aksjon, fortsatte han.

NTB melder at mennene til filippinske medier sa de hadde plassert ut bomber rundt flyplassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.