RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyplassansatte i Wien anklages for menneskesmugling

Østerriksk politi har pågrepet seks sikkerhetsvakter på flyplassen i Wien. De mistenkes for å ha smuglet ulovlige innvandrere til USA og Storbritannia.

– Totalt er 13 personer under etterforskning i saken, som ble rullet opp i slutten av februar, sier Friedrich Köhl i den østerrikske påtalemyndigheten tirsdag.

Fire av de seks som er pågrepet, er løslatt. De fleste av de mistenkte er østerrikske og srilankiske statsborgere. De jobbet for private sikkerhetsselskaper som var innleid av flyselskapet Austrian Airlines (AUA) for å gjennomføre pass- og billettkontroller før ombordstigning.

Mennene brukte sin sikkerhetsklarering til å smugle flyktninger fra Sri Lanka forbi kontrollpunktene og gi dem ombordstigningskort, ifølge Köhl. I bytte skal de mistenkte ha fått mellom 7.000 og 9.000 euro per innvandrer.

Sikkerhetsselskapet G4S bekrefter at en av dens ansatte deltok i smuglerligaen. Vedkommende fikk umiddelbart sparken, opplyser selskapet, som lover å stramme inn sine kontrollrutiner.

AUA opplyser at selskapet vil ta opp saken internt med de aktuelle sikkerhetsselskapene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere