RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flyplassuniformer forsvunnet

Sist oppdatert:
Canadas transportminister har iverksatt etterforskning etter at det ble kjent at store mengder flyplassuniformer og navneskilt er forsvunnet.

Tv-stasjonen CBC meldte søndag at til sammen ett tusen uniformer og navneskilt var forsvunnet fra 89 flyplasser over hele landet i løpet av årets første ni måneder, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Transportminister Jean Lapierre har beordret full etterforskning av saken, og vil få en rapport om forholdene i løpet av mandagen. Lapierre slo alarm og ba flyplassmyndighetene dobbeltsjekke identiteten til ansatte på alle de 89 flyplassene. Han understreket samtidig at canadierne ikke trenger bekymre seg for sikkerheten ved flyplassene.

Etter angrepene 11. september 2001, har Canada gjort mye for å bedre sikkerheten ved landets flyplasser, selv om amerikanske myndigheter fortsatt oppfatter sikkerheten som slapp.

Representanter for luftfartsmyndighetene i landet har imidlertid forsikret at uniformene ikke kan benyttes for å ta seg inn i høysikkerhetssoner.

- Jeg er tilfreds med de tiltak som er iverksatt, sier Lapierre i en kunngjøring.

Opposisjonen i landet er ikke like fornøyd.

- Hvordan kunne dette skje, raser Dave Batters i landets conservative parti til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere